Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Предавања на тему „Заштитимо дјецу у саобраћају“ у основној школи у Љубињу

| Требиње | Уторак, 14. септембар 2021.

У склопу реализације акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, полицијски службеници Полицијске станице Љубиње, данас 14.09.2021. године, су у основној школи „Свети Сава“ у Љубињу, за ђаке трећег разреда, одржали едукативна предавања.

Циљ ових предавања јесте да се дјеца на једноставан начин, прилагођен њиховом узрасту, поуче о основним саобраћајним правилима за пјешаке и опасностима које их вребају на коловозу, те на тај начин допринесу њиховој будности приликом учешћа у саобраћаји као и током игре у близини коловоза.

Ово је само једна од превентивних активности коју полиција спроводи у циљу повећања безбједности саобраћаја, а досадашња пракса показала је да су овакве акције од изузетног значаја јер утичу на подизање свијести и возача и најмлађих учесника у саобраћају о потреби опреза на улици.

Полицијска управа Требиње апелује на све возаче да поштују саобраћајне прописе, да кретање својих возила прилагоде потребама дјеце на путу, а родитеље подсјећамо на удио њихове одговорности у безбједном кретању дјеце у саобраћају.