Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почела је нова школска година, возачи опрез!

| Мркоњић Град | Уторак, 14. септембар 2021.

Полицијска управа Мркоњић Град наставља са активностима реализације активности поводом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ коју реализује Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва „Балкана“ Мркоњић Град, у Основној школи „Петар Кочић“ у Мркоњић Граду, 14.09.2021. године одржали су превентивна предавања ученицима првих разреда на тему безбједног и правилног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.

Полицијски службеници су ученицима, који први пут самостално учествују у саобраћају, одржали предавање како безбједно и правилно учествовати у саобраћају уз поштовање основних саобраћајних прописа којих треба да се придржавају како би спријечили могућност настанка опасности и угрожавања себе и других учесника у саобраћају.

У наредном периоду Полицијска управа Мркоњић Град ће наставити са реализацијом оваквих и сличних активности као и санкционисање непрописно паркираних возила у зонама школа, те санкционисање недозвољене брзине кретања возила, нарочито у близини школа и омогућити безбједан прелазак улице за најмлађе категорије ученика.