Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

У дане викенда због вожње под дејством алкохола санкционисано 20 возача

| Мркоњић Град | Понедељак, 27. септембар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град спроводе низ превентивних и репресивних активности са циљем повећања безбједности свих учесника у саобраћају.

На подручју ове Управе, у дане викенда од 24. до 25. септембра 2021. године, реализована је локална акција са циљем појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола.

Током наведене акције, укупно је контролисано 215 учесника у саобраћају, од којих је 197 подвргнуто тесту утврђивања присуства алкохола у организму и том приликом је 20 учесника у саобраћају санкционисано због присуства алкохола у организму, а код два возача је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,5 g/kg и исти су лишени слободе.

Током акције, санкционисано је и 18 учесника у саобраћају, због почињених других прекршаја из области безбједности саобраћаја, који нису били предмет акције.

Полицијска управа Мркоњић Град апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде брзину условима на путу, не започињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у сaобраћају