Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Висок степен расвијетљености кривичних дјела

| Мркоњић Град | Уторак, 28. септембар 2021.

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 28.09.2021. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец август 2021. године. Конференцији су присуствовали начелник Управе Милан Милекић, замјеник начелника Управе Бранислав Караулац и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.

Начелник Управе је истакао да је у август мјесецу 2021. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана.

Констатовао је да је у посматраном периоду евидентирано 14(13) кривичних дјела, што је више за једно кривично дјело или 7,7% у односу на упоредни период. Евидентирано је 12 кривичних дјела из области општег криминалитета, једно кривично дјело из области злоупотреба опојних дрога и једно кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела, као и коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 100%.

Начелник Милекић је навео да је у августу мјесецу 2021. године евидентирано 18(14) случајева нарушавања јавног реда и мира, више за 28,6% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирана су 22(19) прекршаја, што је у порасту за 15,8%.

Што се тиче безбједности саобраћаја начелник је истакао да су евидентиране 24(22) саобраћајне незгоде, што је у порасту за 9,1% у односу на упоредни период. У саобраћајним незгодама четири лица су задобила лакше тјелесне повреде, док није било евидентираних теже повријеђених и смртно страдалих лица.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја су искључена 184(144) возача, више за 27,8% у односу на упоредни период, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 173(133) возача или 94,02% од укопног броја искључених возача. Такође, из саобраћаја је искључено 59(33) возила, више за 78,8% у односу на упоредни период.