Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Још два путничка аутомобила одузета на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Четвртак, 30. септембар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Србац, 29.09.2021. године око 09,40 часова, на магистралном путу Србац – Нова Топола, у мјесту Кладари, општина Србац, зауставили су и контролисали путнички аутомобил  марке ,,Mercedes“, којим је управљало лице М.Д. из Српца.

Извршеном контролом утврђено је да је лице управљало возилом под утицајем алкохола у организму, а прије стицања права на управљање, те да на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни, утврђено је да лице има дуг у износу од 27.000 КМ.

Истог дана око 13,50 часова, полицијски службеници Полицијске станице Градишка су у улици Милоша Црњанског, град Градишка, зауставили и контролисали путнички аутомобил  марке ,,Ford Focus“, којим је управљало лице Н.Х. из Градишке.

Извршеном контролом утврђено је да је лице управљало возилом прије стицања права на управљање, а на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни, утврђено је да лице има дуг у износу од 5.500 КМ.

Такође, полицијски службеници су оперативним радом на терену дошли до сазнања да је 28.09.2021. године у вечерњим часовима лице Н.Х. конзумирало опојну дрогу чиме је починило прекршај по члану 17. Закона о јавном реду и миру (конзумирање опојне дроге).

Полицијски службеници су привремено одузели путничке аутомобиле, а против лица М.Д. и Н.Х. ће бити поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка надлежном суду.