Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Руководство Полицијске станице Дервента посјетило све вјерске заједнице у Дервенти

| Дервента | Петак, 08. октобар 2021.

Командир Полицијске станице Миломир Балатуновић, замјеник командира Славиша Павловић и помоћник командира Радивој Гверо, данас 08.10.2021. године, су извршили радну посјету вјерским заједницама у граду Дервента у циљу сагледавања и рјешавања проблематике коју евентуално имају наведене заједнице.

Овом приликом су обишли сљедеће вјерске заједнице:

           Српску Православну цркву гдје су обавили разговор са Радојицом Ћетковићем Протојерејем – Ставрофором- старјешина Саборне цркве у Дервенти, Јовић Илијом и Новић Љубишом свештеницима у Српским православним црквама;

           Римокатоличку цркву гдје су обавили разговор са Марком Слишковићем жупником наведене цркве у Дервенти, Бјелом брду и Буковици, жупником у Жеравцу Фра Марком Филиповићем који је и предсједник Хрватског културног друштва „Напредак“ у Дервенти;

           Гркокатоличку цркву гдје су обавили разговор са свештеником Ситник Фрањом Петром;

           Исламску заједницу гдје су обавили разговор са дервентским имамом Мурисом еф. Абдурахмановићем, имамом Фикретом еф. Делићем и представником Исламске заједнице Екремом Вугдалићем.

Сви представници вјерских заједница са којима су обавили разговор нису имали примједби на безбједност вјерских службеника као и вјерника, такође нити да су им на било који начин били угрожени вјерски објекти.

Овај састанак је још један примјер добре сарадње Полицијске станице Дервента и свих вјерских заједница на подручју овог града. Ова сарадња ће се наставити и даље управо у циљу да у граду Дервента сви грађани, као и туристи буду безбједни и да се тако и осјећају.