Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од укупног броја контролисаних возача санкционисано 89%

| Градишка | Петак, 22. октобар 2021.

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, 21.10.2021. године реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење безбједносног појаса, мобилног телефона за вријеме вожње и непрописног паркирања возила.

Током наведене акције укупно је контролисано 137 учесника у саобраћају, којом приликом су санкционисана 122 возача или 89%. По акценту акције санкционисана су 73 возача, док је 49 возача санкционисано по другим основама.

Од 73 санкционисана возача по акценту акције, 35 возача је санкционисано за некориштење безбједносног појаса, осам возача због кориштења мобилног телефона за вријеме вожње и  30 возача због непрописног паркирања возила.

Полицијска управа Градишка наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.