Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Још два путничка аутомобила одузета на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Понедељак, 25. октобар 2021.

 

 
        Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка, 22.10.2021. године око 22,55 часова, у мјесту Брестовчина, град Градишка, покушали су зауставити путнички аутомобил марке ,,Peugeot 307“, али се исти није зауставио на знак ,,СТОП“ полицијског службеника. 

       Недуго затим, брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника, уочен је наведени путнички аутомобил на паркинг простору бензинске пумпе у мјесту Брестовчина, град Градишка, те је извршеном контролом утврђено да је возилом управљало лице иницијала М.Л. из Градишке.


       Даљом контролом, утврђено је да је лице управљало возилом прије стицања права на управљање, а исто је одбило да се подвргне тесту утврђивања присуства алкохола у организму. На основу извршених провјера у Регистру новчаних казни, утврђено је да је лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја из области безбједности саобраћаја, те да има дуг у износу од 9,350 КМ.


       Дана 23.10.2021. године око 22,21 часова, полицијски службеници Полицијске станице
за безбједност саобраћаја Градишка су у мјесту Нова Топола, град Градишка, зауставили и контролисали путнички аутомобил  марке ,,Pasat“ којим је управљало лице M.Т. из Бања Луке.

      Извршеном контролом, утврђено је да је лице управљало возилом под утицајем алкохола у организму, а прије стицања права на управљање, те на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни, утврђено је да лице има дуг у износу од 1178,50 КМ.


        Полицијски службеници су привремено одузели путничке аутомобиле, а против лица М.Л. и М.Т. ће бити поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка надлежном суду.