Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Кривично дјело „Превара“

| | Уторак, 26. октобар 2021.

 

Полицијски службеници Полицијске управа Требиње у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом Требиње, предузимају мјере и радње на документовању кривичног дјела „Превара“, којим је лице С.Г.  оштећено за 14.800 КМ.

Полицијској станици Требиње 25.10.2021. године, лице иницијала С.Г. из Требиња  пријавило да је у последња четири мјесеца више пута у контакт ступило са непознатим лицем из Републике Србије, које се представило као видовњак и пророк под именом „Видовита Владимира“, а везано за здравствене проблеме које има њена душевно обољела ћерка. Непознато лице ју је довело у заблуду да ће излијечити њену ћерку, уколико уплати новац. Лице иницијала С.Г. је у више наврата уплаћивала различите новчане износе, укупне вриједности око 14.800 КМ. Након што јој непознато лице није помогло у лијечењу њене душевно обољеле ћерке, С.Г. је схватило да је у заблуди и да је преварено.

О свему наведеном је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио полицијским службеницима да предузму све мјере и радње у циљу расвјетљавања и документовања кривичног дјела „Превара“.

С обзиром на све наведено Полицијска управа Требиње још једном апелује на грађане да буду обазриви и да предузму адекватне мјерес циљем заштите од превара и спрјечавања извршења кривичних дјела на сопствену штету, те да сличне понуде и огласе пријаве полицији.