Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Евидентиран напад на овлаштено службено лице

| Источно Сарајево | Петак, 29. октобар 2021.

 

            Полицијска управа Источно Сарајево расписала је потрагу за лицем иницијала М.С. из Источног Новог Сарајева због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

Полицијски службеници Полицијске станице Источна Илиџа, су дана 28.10.2021. године, на паркинг простору у Источној Илиџи, уочили паркиран путнички аутомобил марке „Audi“ са различитим регистраским ознакама, за којим је расписана потрага.

Приликом контроле, возач М.С. је нагло кренуо возилом напријед нанијевши тјелесне повреде полицијском службенику удаљивши се у правцу Кантона Сарајево.

Полицијском службенику повреде су констатоване у Јавној здравственој установи Болница Србија у Источном Сарајеву.

У току је рад на проналску лица, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево бити доствањен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

У протеклих 10 мјесеци текуће године на подручју Полицијске управе Источно Сарајево забиљежена су три напада на овлаштена службена лица.

 Полицијска управа Источно Сарајево најоштрије осуђује сваки вид напада на полицијске службенике приликом обављања службених послова и задатака.