Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Под утицајем опојне дроге напали грађане и полицијске службенике

| Бања Лука | Субота, 30. октобар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука заједно са Јединицом жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске, лишили су слободе 11 лица - навијача из Теслића због постојања основа сумње да су починили кривична дјела „Насилничко понашање“, „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“ и „Тјелесна повреда“.

Подсјећамо, навијачи из Теслића су данас око 13,45 часова, ненајављено дошли на стадион у улици Омладинска у Бањалуци, и том приликом физички напали два грађанина. Потом су по одласку са стадиона физички напали два полицијска службеника ПУ Бањалука и једног полицијског службеника Јединице жандармерије који су задобили тјелесне повреде. Два грађанина и полицијски службеници су због задобијених повреда затражили љекарску помоћ у Служби хитне медицинске помоћи Бањалука.

Код наведених лица пронађено је и одузето: два метална боксера, двије палице и бакља.

Лица лишена слободе су подвргнута испитивању на присуство опојне дроге у организму којом приликом је код 6 лица утврђено присуство опојне дроге анфетамин, док су три лица одбила да се подвргну ипитивању.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о горе наведеним кривичним дјелима.