Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Сриједа, 24. новембар 2021.

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 24.11.2021. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец октобар 2021. године. Конференцији су присуствовали начелник Управе Милан Милекић, замјеник начелника Управе Бранислав Караулац, начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић и начелник Одјељења полиције Горан Рољић.

Начелник Управе је истакао да је у октобру мјесецу 2021. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана.

Констатовао је да је у посматраном периоду евидентирано 17 (18) кривичних дјела, што је мање за jeдно кривично дјело или 5,6% у односу на упоредни период. Евидентирано је 14 кривичних дјела из области општег криминалитета, једно кривично дјело из области привредног криминалитета и два кривична дјела против безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи 94,1%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 80%.

Начелник Милекић је навео да је у октобру мјесецу 2021. године евидентирано 17(10) случајева нарушавања јавног реда и мира, више за 70% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирана су 23(12) прекршаја, што је у порасту за 70%.

Што се тиче безбједности саобраћаја начелник је истакао да су евидентиране 24(35) саобраћајне незгоде, што је у паду за 31,4% у односу на упоредни период. У саобраћајним незгодама три(четири) лица су задобила лакше тјелесне повреде, док није било евидентираних теже повријеђених и смртно страдалих лица.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја је искључено 135(64) возача, више за 110,9% у односу на упоредни период, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 129(57) возача или 95,5% од укупног броја искључених возача.