Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Однос возач-пјешак“ на подручју Полицијске управе Зворник

| Зворник | Сриједа, 24. новембар 2021.

У циљу побољшања стања у области безбједности саобраћаја, посебно безбједности пјешака, на подручју Полицијске управе Зворник ће се од 24. до 25. новембра 2021. године, вршити контрола саобраћаја са акцентом на контролу „Однос возач - пјешак“ и контролу пјешака учесника у саобраћају.

Поменута акција има за циљ повећање безбједности пјешака као учесника у саобраћају, али и подсјећање да поштовањем саобраћајних прописа и опрезом приликом кретања у саобраћају у највећој мјери доприносе својој безбједности.

У саобраћајним незгодама које су се догодиле у протеклих 10 мјесеци текуће године, на подручју Полицијске управе Зворник, један пјешак је смртно страдао, четири су теже повријеђена и девет пјешака је задобило лакше тјелесне повреде.

Полицијска управа Зворник апелује на пјешаке, нарочито на оне старије животне доби, да се крећу по површинама намијењеним за пјешаке, да ноћу и у условима смањене видљивости користе свјетлоодбојне прслуке те да не користе тамну одјећу, како би прије свега заштитили властити живот. Такође, апелујемо на возаче моторних возила да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.