Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Требиње проводи кампању „Буди опрезан-оружје није играчка “

| Требиње | Сриједа, 24. новембар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње започели су са реализацијом кампање „Буди опрезан - оружје није играчка“, а коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Кампање се спроводи са циљем да се грађани упознају са могућим посљедицама које произилазе из незаконите и нестручне употребе ватреног оружја, посебно на мјестима гдје се окупља већи број грађана. Употреба ватреног оружја на прославама је прије свега опасна по друштво, изазива узнемиреност код грађана, угрожава јавни ред и мир, али је и кажњива. Законским прописима је забрањено кориштење оружја на јавним мјестима али појединици то и даље чине и тако доводе у опасност себе и друге грађане, посебно када се ватрено оружје користи на прославама, на којима се пуца у вис заборављајући чињеницу да сваки испаљени метак из ватерног оружја мора негдје завршити, те да окрећући се при паду може да нанесе озбиљне повреде човјеку.

Полицијска управа Требиње ће до 31. децембра ове године, у оквиру ове кампање организовати низ догађаја који имају за циљ едукацију грађана о опасностима употребе ватреног оружја, али и самим санкцијама које су предвиђене.

Апелујемо на грађане да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве надлежној полицијској станици или позивом на бесплатан број 122.

Будимо одговорни, оружје није играчка!