Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Бијељина одржала редовну конференцију о резулатима рада

| Бијељина | Четвртак, 25. новембар 2021.

У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за мјесец октобар 2021. године. На конференцији је речено, да су у мјесецу октобру евидентиранa укупно 72 кривичних дјела, од чега је 56 дјела општег криминалитета, пет из области злоупотребе опојних дрога,три дјела привредног криминалитета и осам дјела из области безбједности саобраћаја.

У мјесецу иза нас евидентирано је укупно смањење броја кривичних дјела за око 9%, док је број кривичних дјела смањен за око 17%.

Стање безбједности на подручју наше Управе можемо оцјенити као задовољавајуће.

Коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела у мјесецу октобру износи преко 80%.

Полицијска управа Бијељина надлежним тужилашвима поднела је 62 извјештаја против 58 лица, због основа сумње да су починила 72 кривична дјела. Од укупног броја пријављених лица девет лица су повратници у извршењу дјела, док нисмо имали малољетника као извршилаца кривичних дјела.

Дошло је до значајног смањења нарушавања јавног реда и мира за око 29 % у односу на октобар 2020. годину. С обзиром да нам у сусрет иде период кад се конзумирају веће количине алкохола, апелујемо на наше суграђане да не нарушавају јавни ред и мир, као и стање безбједности саобраћаја.

Током мјесеца октобра евидентирано је 100 саобраћајних незгода, од укупног броја двије саобраћајне незгоде су са погинулим лицима, седам са тешким тјелесним повредама и 15 са лакше повређеним лицима. У мјесецу иза нас 156 возача је искључено из саобраћаја и 14 возила.

Евидентирано је 17 миграната која су илегално прешла границу БиХ.

Напомињемо, да је од 01. новембра до 01. априла обавезно кориштење зимске опреме. Апелујемо на све возаче да поштују законске обавезе у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, те да у саобраћају учествују са технички исправним возилом како би заштитили себе, али и друге учеснике у саобраћају.

Министарство унутрашњих послова – Полицијска управа Бијељина реализује превентивну кампању „Буди опрезан-оружје није играчка“ у временском периоду од 15.11. до 31.12.2021. године, апелујемо на грађане да свако незаконито посједовање или употребу ватреног оружја пријаве најближој Полицијској станици или позивом на број 122 којом приликом могу бити анонимни.