Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Данас и сутра реализације превентивне акције „Безбједна вожња у зимским условима“ на подручју Полицијске управе Требиње

| Требиње | Четвртак, 25. новембар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су данас заједно са Ауто-мото друштвом „Херцеговина“, у Улици Требињских бригада у Требињу реализовали превентивну акцију у саобраћају под називом „Безбједна вожња у зимским условима“.

Радници Ауто-мото друштва наставиће да врше превентивне контроле исправности уређаја на моторним возилима и њихове припремљености за вожњу у зимским условима. Возачи имају прилику да провјере вискозитет кочионе течности, расхладне течности, дубину газећег слоја пренуматика, свјетлосно-сигналне уређаје, плинске инсталације и да изврше контролу опреме и прибора возила. Такође, биће подјељени и леци у којима је објашњен начин вожње у зимским условима и припрема возила за зимске услове.

Такође, ова акција ће се данас реализовати у Билећи, од 12,00 до 14,00 часова у Улици Српске војске.У Гацку и Невесињу акција ће се реализовати 26. новембра 2021. године, у Гацку од 08,00 до 10,00 часова, а у Невесињу од 11,00 до 13,00 часова.

Полицијска управа Требиње подсјећа возаче моторних возила да је без обзира на временске услове посједовање зимске опреме на возилима обавезно од 01. новембра текуће до 01. априла наредне године.