Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пружена помоћ радницима Клинике за психијатрију

| Бања Лука | Понедељак, 29. новембар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука 27.11.2021. године, у 03,25 часова, поступили су по пријави да непознато лице пријети да ће упаљачем запалити бензинску пумпу у бањалучком насељу Обилићево. Полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да се ради о лицу Г.Ђ. из Бањалуке. Док су медицински радници покушали да збрину наведено лице, исто је добило епилептични напад, усљед чега је задобио повреду главе, те је возилом Службе хитне медицинске помоћи превежено на Универзитетски - клинички центар Републике Српске.

Такође, истог дана у 07,00 часова, од стране радника Универзитетско - клиничког центра Републике Српске – Клиника за психијатрију, пријављено је да у кругу Клинике имају проблема са лицем Г.Ђ. те да исто неће да изађе из санитетског возила, и да им је потребна помоћ полицијских службеника. По доласку на лице мјеста, наведени је физички напао полицијског службеника, након чега је пружена помоћ радницима Клинике за психијатрију, који су медицински збринули наведено лице. Истог дана у 07,40 часова од стране радника Клинике за психијатрију обавијештени смо да је наведено лице преминуло.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио обдукцију беживотног тјела. Обдукцијом је утврђено да је узрок смрти срчани застој.