Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због спречавања службеног лица у вршењу службене радње

| Градишка | Уторак, 04. јануар 2022.

 
Полицијски службеници Полицијске станице Нова Топола, 31.12.2021. године око 10,00 часова поступили су по пријави да је лице В.П. из Градишке у току ноћи полупало више прозорских стакала у породичној кући становања у мјесту Машићи, град Градишка, као и дио намјештаја, те упућивао пријетње својој мајци.
Доласком на лице мјеста, полицијски службеници су потврдили наводе пријаве и обезбједили лице мјеста, те утврдили да се лице В.П. удаљило од куће становања у непознатом правцу прије њиховог доласка.
Недуго затим, лице В.П. је дошло у двориште куће становања, држећи у руци нож и упућујући пријетње полицијским службеницима, након чега је дрвеном палицом коју је пронашао у дворишту куће становања полупао ротационо свјетло и оштетио поклопац мотора на службеном возилу МУП-а РС-е, а затим је на локалном путу дрвеном палицом оштетио и путнички аутомобил марке ,,Peugeot“, приватно власништво, а потом је ушао у кућу становања, те се затворио.
Командир ПС Нова Топола, доласком на лице мјеста, остварио је контакт са пријављеним лицем, који му је доѕволио улазак у кућу, те га наговорио да осдожи срп и дрвену палицу, а затим га лишио слободе.
У складу са упутама дежурног тужиоца, а из разлога што се ради о душевно обољелом лицу којем је одузета пословна способности, извршено је отпуштање лица уз предају на Одјел неуропсихијатрије Болнице Градишка, одакле је уз асистенцију полицијских службеника упућен на Клинику за психијатрију УКЦ РС Бања Лука, гдје је задржан на лијечењу.
По комплетирању и документовању предмета ОЈТ Бања Лука биће доставњен извјештај против лица В.П. за почињена кривична дјела ,,Насиље у породици или породичној заједници“,,Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“ и ,,Оштећење или одузимање туђе ствари“.
Полицијска управа Градишка осуђује сваки вид насилног понашања и напада на полицијске службенике и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.