Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Требиње одржала редовну конференцију о резулатима рада за претходну годину

| Требиње | Четвртак, 13. јануар 2022.

На редовној конференцији за новинаре која је данас одржана у Полицијској управи Требиње начелник Синиша Лакета је оцијенио да је стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Требиње задовољавајуће.

У претходној години евидентирана су укупно 292 кривична дјела, од чега је 240 дјела општег криминалитета, 11 кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, 20 дјела привредног криминалитета и 21 дјело из области безбједности саобраћаја. У години иза нас евидентирано је укупно смањење броја кривичних дјела за око 7 %.

Полицијска управа Требиње надлежним тужилашвима поднела је 253 Извјештаја против 265 лица, од којих је  248 мушког пола и 17 женског  пола. Од укупног броја пријављених лица њих 67 су повратници у извршењу дјела, а евидентирано је и шест  малољетника као извршиоци кривичних дјела.

Коефицијент укупне расвјетљености износи 89,2% док коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу износи 64,4%.

Дошло је до смањења нарушавања јавног реда и мира у односу на 2020. годину за -33,9 %, смањен је број нарушавања Јавног реда и мира.

Током претходне године евидентирано је 355 саобраћајних незгода, од укупног броја четири саобраћајне незгоде са погинулим лицима, 31 са тешким тјелесним повредама и 58 саобраћајних незгода са лакше повређеним лицима. У претходној години 1.432 и 268 возила суискључени из саобраћаја, од чега  је 1.156 возача искључено због управљања возилом под дејством алкохола.

У наредном периоду активности полицијских службеника на контроли саобраћаја биће усмјерене на контролу прекорачења дозвољене брзине кретања возила, контролу управљања возилом под дејством алкохола и опојних дрога, као и на кориштење  безбједоносних појасева у возилу.