Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Ефикасним радом ухваћени на дјелу

| Фоча | Понедељак, 31. јануар 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча, дана 28.01.2022. године, плански предузимајући мјере и радње из своје надлежности, привели су у службене просторије Полицијске управе Фоча лица иницијала М.Д. и Ж.Ј. оба из Фоче, због сумње да су починили кривична дјела „Прање новца“ и „Превара“.

Лице М.Д. је примјећено како подиже новац на шалтеру Поште у Фочи, уплаћен од стране оштећених лица у укупном износу од око 1.400 КМ, гдје за истог постоје оперативна сазнања да подиже новчане износе  који су прибављени извршењем кривичног дјела превара. Од истог је одузет наведени новчани износ. Током даљег предузимања мјера и радњи утврђено је да је лице иницијала Ж.Ј. током јануара 2022. године путем друштвене мреже „Инстаграм“ и лажног профила приказивањем лажних чињеница оштећене довео у заблуду да ће остварити новчани добитак, те су исти уплаћивали новчане износе. Наведена лица су признала извршење кривичног дјела.

У току је рад на документовању предмета, након чега ће надлежном Окружном јавном тужилаштву против наведених лица бити поднешен Извјештај о почињеном кривичном дјелу.