Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У дане протеклог викена појачане активности полиције

| Бања Лука | Понедељак, 31. јануар 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у дане протеклог викенда радећи на откривању и спречавању кривичних дјела и прекршаја, извшили су оперативно тактичка радњу рацију у два угоститељска објекта на подручју Града Бањалука.

Приликом вршења оперативно тактичке радње рације у једном угоститељском код лица иницијала А.Б. пронађене су и одузете таблете „Bromazepam“ и „Lexilium“, а за које наведене лице није посједовало медицинску документацију. Лицу је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога. Такође, санкционисан је и конобар због почињеног прекршаја „Послуживање алкохолом“ из Закона о јавном реду и миру.

У дане протеклог викенда на путевима који су у надлежности ПУ Бањалука, релаизована је регионална акција из области безбједности саобраћаја са акцентом на контролу возача који управљају возилом под дејством алкохола, којом приликом је због алкохолисаности санкционисано 207 возача. Од укупно санкционисаних 207 возача санкционисано је 127 возача због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 г/кг, 55 возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 г/кг, а 16 возача је задржано лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у организму преко 1,5 г/кг, као и 3 возача која су одбила да се подвргну испитивању на присуство алкохола у организму. Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисано је шест „младих возача“, односно возачи млађи од 21 године старости или са мање од три године возачког искуства.

Такође, евидентирана су 64 остала прекршаја.

Због почињених кривичних дјела и прекршаја у дане викенда лишено је слободе 36 лица.