Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица лишена слободе због неовлаштене производње и промета опојних дрога

| Источно Сарајево | Понедељак, 31. јануар 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, Одјељење за организовани криминалитет и дроге, лишили су слободе лица иницијала Ђ.К. и С.Т. из Пала, због основа сумње да су починили кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Лица се сумњиче да су у стану који користе посједовала опојну дрогу намијењену за даљу продају, те дана 29.01.2022. године лицу иницијала Б.К. продали два пакетића опојне дроге, која је приликом контроле полицијских службеника код истог и пронађена.

Полицијски службеници ПУ Источно Сарајево, основу наредбе Основног суда у Сокоцу извршили су претрес стана у улици Гаврила Принципа у Палама, који користе Ђ.К. и С.Т и том приликом пронашли и одузели још 10 пвц пакетића са садржајем суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана.

О свему обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Након документовања предмета против Ђ.К. и С.Т. тужилаштвиу ће бити достављен извјештај о почињениом кривичном дјелу, док ће против лица Б.К. надлежном суду бити поднсен захтјев за покретње прекршајног поступка, због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога Републике Српске.