Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због кривичних дјела ,,Угрожавање сигурности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“

| Градишка | Петак, 13. мај 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 12.05.2022. године, лишили су слободе лице иницијала A.С. из Градишке због постојања основа сумње да је починило кривична дјела Угрожавање сигурности“ и Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Наиме, Полицијској управи Градишка, 12.05.2022. године око 14,00 часова, оштећени је пријавио да му је лице А.С. путем телефона упућивало пријетње опасне по живот.

На основу наредбе надлежног суда извршен је претрес куће становања и пратећих објеката, као и пловила које користи лице А.С. којом приликом су пронађени и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку (ватрено оружје-пушке и муниција). 

О свим околностима упознат је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лице након испитивања отпусти на слободу, а да се против А.С. у редовној процедури достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.