Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од понедељка појачана контрола саобраћаја на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Петак, 13. мај 2022.

На подручју Полицијске управе Бијељина од понедељка 16.05. до 22.05.2022. године спроводи се појачана контрола возача двоточкаша“ и контрола кориштења елемената пасивне безбједности саобраћаја, док ће у периоду од 19.05. до 21.05.2022. године појачана контрола бити усмјерена и на контролу возача под дејством алкохола, опијата и психоактивних лијекова.

Наиме, за прва четири мјесеца на подручју Полицијске управе Бијељина евидентирано је 59 саобраћајних незгода са настрадалим лицима што је за око 35% мање у односу на исти период 2021. године. Регистровано је 12 незгода са тежим тјелесним повредама што је за 33% мање, док је са лакшим тјелесним повредама регистровано 47 незгода што је за око 34% мање у односу на упоредни период. За прва четири мјесеца 2022. године стање безбједности саобраћаја на подручју наше Управе је повољно пре свега због чињенице да у овом периоду није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим лицима.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да свјесно и одговорно учествују у саобраћају, јер штитећи себе, штите и друге учеснике у саобраћају.