Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Извјештај против три лица због превара у привредном пословању

| Бања Лука | Петак, 13. мај 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука поднијели су данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука Извјештај против три лица иницијала Д.Ћ., С.К. и Д.Г. из Бањалуке због постојања основа сумње да су починила три кривична дјела „Превара у привредном пословању“.

Пријављена лица Д.Ћ. и С.К. се сумњиче да су наведена кривична дјела починила од јуна 2020. године до децембра 2021. године, на начин да су у Бањалуци основали друштво ограничене одговорности, те у више наврата поручили робу од правних лица из Бањалуке и Грачанице у вриједности од око 17.500 КМ, иако су знали да друштво које су основали нема новчаних средстава да плати поручену робу.

Лице Д.Г. се сумњичи да је искористило сарадњу и познанства са лицима Д.Ћ. и С.К. те представљајући се као лице Д.Ћ. у више наврата преузимао робу од правних лица из Бањалуке и Грачанице, а коју није платио у назначеним роковима.

Полицијска управа Бањалука позива све грађане, да уколико су били жртва оваквих превара или имају било каква сазнања о истима, да пријаве најближој полицијској станици.