Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због некориштења заштитне кациге санкционисан 71 учесник у саобраћају

| Приједор | Петак, 01. јул 2022.

 

На подручју Полицијске управе Приједор 29. и 30. јуна реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла.

Током трајања акције контролисано је 219 возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла. Због почињених прекршаја из области безбједност саобраћаја санкционисана су 183 учесника, од којих 125 по акценту акције. Највећи број почињених прекршаја односи се на некориштење заштитне кациге, због чега је санкционисан 71 возач.

Током јуна мјесеца на подручју Полицијске управе Приједор евидентирано је 8 саобраћајних незгода са тешким тјелесним повредама у којима су теже повријеђена два возача мотоцикла, два возача мопеда, три бициклиста и један путник на мотоциклу, као и једна саобраћајна незгода у којој је смртно страдао пјешак.

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе и да прилагоде брзину условима и стању на коловозу, а посебно на возаче мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла да приликом учествовања у саобраћају поштују законску обавезу кориштења заштитне опреме.  Апелујемо на родитеље да не дозвољавају малољетним лицима да управљају овим катерогијама возила уколико то није у складу са законским прописима, јер одговорним понашањем чувамо себе и друге учеснике у саобраћају.