Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У дводневној акцији ПС за БС Бањалука евидентирано 90 прекршаја

| Бања Лука | Четвртак, 07. јул 2022.

С циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја, посебно безбједности возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда, 05. и 06.07.2022. године, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука, реализовали су акцију Појачане контроле возача мотоцикла, лаких мотоцикла и мопеда“ у оквиру које је евидентирано 90 прекршаја.

Полицијски службеници су током акције контролисали 65 возача мотоцикла и лаких мотоцикла, те санкционисали пет возача због управљања прије стицања права на управљање категоријом А и подкатегоријом А1. Током акције санкционисано је једно лице због управљања нерегистрованим мотоциклом. Евидентирано је 35 прекршаја неношења заштитне кациге и 18 прекршаја по члану 210. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. У оквиру акције контролисано је 20 возача мопеда. Такође, полицијски службеници су издали 31 прекршајни налог због почињених осталих прекршаја.

Полицијска управа Бањалука наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са циљем подизања свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.