Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Приједор у кампањи „Да ли возите технички исправно возило-провјерите“

| Приједор | Сриједа, 20. јул 2022.

У циљу побољшања безбједности учесника у саобраћају полицијски службеници Полицијске управе Приједор учествовали су данас са представницима Ауто-мото друштва Приједор у превентивним активностима поводом обиљежавања „Деценије акције за безбједност саобраћаја на путевима“.

Превентивне активности под називом „Да ли возите технички исправно возило-провјерите“ у оквиру којих су припадници Ауто-мото друштва вршили превентивну контролу техничке исправности моторних возила, имају за циљ подизање свијести код возача да пред сезону годишњих одмора припреме своја возила за пут и провјере техничку исправност. 

Контрола техничке исправности возила односила се на испитивање амортизера, контролу кочионог уља, свјетлосне сигнализације, пнеуматика, плинске инсталације и других уређаја и склопова на возилу.

Подсјећајући на законску обавезу техничке исправности возила која учествују у јавном саобраћају, Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују сабраћајна правила и прописе, а посебно на возаче моторних возила да посебну пажњу посвете техничкој исправности возила.