Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесено пет извјештаја за кривична дјела „Повреда обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање“ и „Злоупотреба положаја одговорног лица“

| Градишка | Четвртак, 21. јул 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, су уназад мјесец дана, Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, поднијели пет извјештаја против пет лица због постојања сумње да су починили кривична дјела Повреда обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање“ и Злоупотреба положаја одговорног лица“.

Наиме, лица Н.Т. и Д.К. обојица из Градишке и В.В., В.В. и И.Г. сви из Српца, се сумњиче да су током 2020. године, као одговорна лица осигурања, обављајући послове обавезног осигурања од одговорности за моторна возила, приликом сачињавања полисе осигурања за возила на основу претходне полисе осигурања, унијели неистините податке, те издали полисе осигурања за премијерским разредом и попустом, иако се лица нису увјерили да осигураници остварују право на попуст премијског разреда, као ни у вјеродостојност предочене претходне полисе осигурања.