Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Новом Граду и Оштрој Луци одузето ватрено оружје и муниција

| Приједор | Четвртак, 21. јул 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор у одвојеним активностима на подручју Новог Града и Оштре Луке од два лица привремено су одузели ватрено оружје и муницију.

Полицијски службеници Полицијске станице Нови Град лишили су слободе лице М.Ј. из Сводне након што је упућивањем озбиљних пријетњи по живот другом лицу из Сводне починио кривично дјело „Угрожавање сигурности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Извршеним претресом стамбеног објекта који користи М.Ј. који је вршен уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби судије Основног суда у Новом Граду пронађена је и одузета војна пушка М-48, 150 метака калибра 7,9 мм и 7,62 мм, оквири за аутоматску пушку као и други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Након комплетирања предмета против М.Ј. Окружном јавном тужилаштву Приједор биће поднесен извјештај за почињена кривична дјела.

Полицијски службеници Полицијске станице Оштра Лука истог дана на основу претходних сазнања о посједовању ватреног оружја од лица М.К. из Усораца привремено су одузели аутоматску пушку калибра 7,62мм са седам припадајућих метака.

Због почињеног кривичног дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ Окружном јавном тужилаштву Приједор против М.К. биће достављен извјештај.