Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Неистинити наводи портала „Добојски Инфо“

| Добој | Сриједа, 27. јул 2022.

 

Полицијска управа Добој упућује деманти на текст који  је 26.7.2022. године,  објавио портал „Добојски Инфо“, у којем се наводи низ неистина са циљем нарушавања угледа Полицијске управе и самих полицијских службеника.

Наиме, у чланку се наводи да  „полиција умјесто да контролише  саобраћај и  санкционише непрописно паркирање већ да прави прометни чеп“, те да су „камион доставе и полицијско ауто на овом дијелу пута стајали пет минута, док је полицајац ушао у пекару, а за то вријеме да је на семафору иза полицијског аута дошло до колапса“, а на фотогрофији коју су објавили се јасно види да се не ради о службеном возилу Министарства унутрашњих послова, нити полицијском службенику.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој свакоденевно врше контролу саобраћаја по свим акцентима, тако и контролу неспрописно заустављених и паркираних возила, те сва лица санкционишу непосредно по уочавању прекршаја.

Полицијска управа Добој  поштује рад новинара али истовремено и подсјећамо да су и они дужни да поштују начела новинарског кодекса, а не да пласирају неистините информације и манипулишу јавношћу.