Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од укупног броја контролисаних возача 52% санкционисано због некориштења безбједносног појаса

| Градишка | Четвртак, 28. јул 2022.

 

На подручју које оперативно покрива Полицијска станица за безбједност саобраћаја Градишка, 27.07.2022. године реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на коришћење безбједносног појаса и сигурносних сједалица.

Током наведене акције, укупно је контролисано 48 учесника у саобраћају, којом приликом је по акценту акције санкционисано 36 возача, док је 9 возача санкционисано по другим основама.

Од 35 санкционисаних возача по акценту акције, 25 возача је санкционисано за некориштење безбједносног појаса, 1 возач због превоза дјетета млађег од 12 година на предњем сједишту и  10 возача због некориштења сигурносних сједалица за дјецу.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.