Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лице лишено слободе због почињена два кривична дјела

| Мркоњић Град | Петак, 29. јул 2022.

 

 Полицијски службеници Полицијске станице Језеро, 28.07.2022. године, од полицијских службеника Граничне полиције БиХ извршили су прихват лица Е.З. из Језера осумњиченог да је 11.07.2022. године извршило кривично дјело Тешка крађа и кривично дјело Тешка крађа у покушају на подручју општине Језеро.

            Наиме, у Полицијску станицу Језеро 11.07.2022. године, пријављено је да је од стране непознатог лица или више њих извршена провала у Угоститељски објекат приватно власништво, у улици Ново насеље бб, општина Језеро. Том приликом у Угоститељском објекту обијен је терминал (апарат за клађење) из којег је према изјави оштећеног отуђено око 740 КМ.

            Истог дана, у Полицијску станицу Језеро пријављено је да је непознато лице или више њих употребом физичке снаге или подесног алата дјеловало на улазна врата Угоститељског објекта приватно власништво, у улици 21. новембра, општина Језеро. Међутим, том приликом лице није успјело обити врата и ући у унутрашњост објекта.

            Полицијски службенициПолицијске станице Језеро на основу оперативног рада на терену и прикупљених информација дошли су до сазнања да је осумњичени за наведена кривична дјела Е.З. из Језера који се удаљио са лица мјеста, те је за истим од стране Полицијске станице Језеро расписана потрага. Осумњичени Е.З. је 28.07.2022. године на граничном прелазу Каменско приликом покушаја уласка у Босну и Херцеговину лишен слободе од стране Граничне полиције БиХ по потјерници расписаној од стране Полицијске станице Језеро, те предат полицијским службеницима Полицијске станице Језеро на даље поступање.

            О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се над осумњиченим лицем изврши криминалистичка обрада, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињена кривична дјела Тешка крађа и кривично дјело Тешка крађа у покушају.