Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Пронађено и одузето 27 килограма опојне дроге „Марихуане“

| Фоча | Сриједа, 03. август 2022.

Проводећи планске активности на сузбијању злоупотребе опојних дрога на подручју општине Фоча, полицијски службеници Полицијске управе Фоча су релизовали акцију кодног назива „Војник“ којом приликом су лица инницијала В.М. са Пала и лице иницијала Т.С. из Фоче лишени слободе.

Наиме дана 02.08.2022. године у мјесту Миљевина, општина Фоча, заустављено је и контролисано путничко моторно возило „Passat“ којим је управљало лице иницијала В.М. Због постојања основа сумње да се у возилу могу пронаћи предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку за кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ уз предходну сагласност Окружног јавног тужилаштва Требиње, а по наредби Основног суда у Фочи извршен је претрес истог којом приликом су пронађене три вреће у којима је било упаковано 25 пакета умотаних у ПВЦ фолију, бруто масе од око 27 килограма, биљне зељасте материје која својим изгледом и морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу „Марихуану“.

Извршен је претрес на више локација које користе осумњичена лица на подручју општине Фоча и Источног Сарајева, док се над поменутим лицима врши криминиластичка обрада.

По комплетирању предмета надлежном тужилаштву ће против осумњичених лица бити поднешен Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.