Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Укупна расвијетљеност кривичних дјела износи 97,3%

| Градишка | Петак, 05. август 2022.

У Полицијској управи Градишка, данас је одржана конференција за новинаре на којој су презентовани резултати рада за мјесец јул 2022. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић и начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић.

У уводном излагању присутнима се обратио начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, те истакао да је на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у мјесецу јулу 2022. године евидентирано је 37 кривичних дјела, што је за 7,5% мање у односу на исти период претходне године када је евидентирано 40 кривичних дјела, а укупно је расвијетљено 36 кривичних дјела или 97,3%, а по непознатом извршиоцу евидентирано је 12 кривичних дјела, од којих је расвијетљено 11 кривичних дјела или 91,7%.

Анализирајући стање из области јавног реда и мира, евидентирано је 37 нарушавања јавног реда и мира што је за 12 нарушавања више у односу на исти период претходне године када је евидентирано 25 нарушавања.

Сагледавајући статистичке показатеље из области безбједности саобраћаја, повећан је број евидентираних саобраћајних незгода за три саобраћајне незгоде или у односу 57:54, а није евидентирана ниједна саобраћајна незгода са смртно страдалим лицем, док су претходне године евидентиране двије саобраћајне незгоде у којима су два лица смртно страдала.

Сагледавајући статистичке показатеље по свим сегментима, стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка се може оцијенити као задовољавајуће.

У току мјесеца јула 2022. године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка евидентирано је 127 миграната, док су у истом периоду 2021. године евидентирана 42 мигранта.