Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У јулу 2022. године, број кривичних дјела мањи за 40,6% него у јулу 2021. године

| Бања Лука | Уторак, 09. август 2022.

 

 

 „На основу свих параметара који се узимају у обзир, стање безбједности за мјесец јул на територији коју покрива Полицијска управа Требиње можемо оцјенити као задовољавајућерекао је на данашњој прес конференцији замјеник начелника Полицијске управе Требиње Петар Козјак.

Он је навео да је дошло до незнатног повећања броја нарушавања јавног реда и мира и саобраћајних незгода, али разлог за то реко је да се може тражити у туристичкој сезони и великом приливу становништа, као и великој густини саобраћаја.

 Он је апеловао на грађане да обрате пажњу када пале ватру на отвореном, обзиром да је у посљедње вријеме забиљежен одређен број у Херцеговини, као и посљедица које остављају. Он је додао да су полицијски службеници у протеклих пар дана идентификовали два лица која су намјерно изазвала пожаре у Требињу и Гацку.

Начелник Сектора полиције рекао је да је у јулу 2022. године евидентирано 26 случаја нарушавања јавног реда и мира за које је пријављено 31 лице. Он је додао је путној мрежи источне Херцеговине евидентирано 39 саобраћајних незгода, те да није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим лицима.

Начелник Сектора криминалистичке полиције, Велибор Вукоје изнио је податке о броју и структури кривичних дјела која су евидентирана у јулу. Начелник Вукоје је истакао да је број евидентираних кривичних дјела за 40,6 мањи него у јулу 2021. године. Он је рекао да је у јулу 2022. године евидентирано 19 кривичних дјела од којих је 16 расвјетљено,те да је коефицијент укупне расвјетљености 85%.