Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији „Плантажа 2022“ у Сребреници и Братунцу пронађена опојна дрога и оружје

| Зворник | Уторак, 09. август 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник су дана 08.08.2022. године пронашли  и одузели 31 засад биљке висине од 125 до 280 cmкоји својим изгледом асоцирају на опојну дрогу марихуану на подручју Сребренице и 4 засада биљке висине од 90 до 130cm на подручју Братунца и једно лице лишили слободе.

На основу претодно прикупљених оперативних сазнања, поступајући по акцији „Плантажа 2022“, полицијски службеници ПУ Зворник су наведеног дана извршили претрес стана и других просторија које користи лице С.М. из Сребренице и лице М.М. из Бајне Баште, Република Србија.

Лице М.М. је лишено слободе након што је затечено да у непосредној близини куће коју користи у Братунцу залијева четири засада биљке која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану. Претресом куће и помоћних просторија које користи лице М.М. је пронађено и одузето 0,8 gr суве биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, дробилица, дигитална вага за прецизно мјерење, 262 пушчана метка, 8 оквира за пушку и 2 пушке са оптичким нишанима.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштво Бијељина, који је наложио да полицијски службеници предузму све мјере и радње из своје надлежности, а након тога да надлежном тужилаштву доставе извјештаје о почињеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ против лица С.М. и М.М., и извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет оружја или експлозивних материја“ против лица М.М.