Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађена дрога у Градишци, једно лице лишено слободе

| Градишка | Сриједа, 10. август 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и промета опојних дрога, 09.08.2022. године лишили су слободе лице К.К. из Градишке због сумње да је извршио кривична дјела ''Неовлаштена производња и промет опојних дрога'' и ''Омогућавање уживања опојних дрога''.

 Наиме, 09.08.2022. године полицијски службеници су у мјесту Дубраве, град Градишка, затекли лица иницијала Е.К., З.М., Х.Ч., А.Х и К.К. сви из Градишке, да конзумирају опојну дрогу која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану. Извршеним прегледом код лица К.К. из Градишке, пронађене су и одузете двије ПВЦ врећице у којима се налазила суха биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Истог дана на основу наредбе Основног суда  Градишка, полицијски службеници су у Градишци, извршили  претрес куће и пратећих објеката које користи лице К.К. којом приликом је пронађена одређена количина сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Пронађени предмети су изузети и послужиће као доказ у кривичном поступку.

  О свему је обавијештен дежурни тужилац ОЈТ Бања Лука који је наложио да се против лица К.К. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима ''Неовлаштена производња и промет опојних дрога'' и ''Омогућавање уживања опојних дрога'', а лицима иицијала Е.К., З.М., Х.Ч. и А.Х због почињеног прекршаја из члана 17. Закона о јавном реду и миру (конзумирање опојне дроге) уруче прекршајни налози.