Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализација Акционог плана током туристичке сезоне

| Приједор | Сриједа, 10. август 2022.

 

Помоћник начелника Полицијске управе Приједор Зоран Инђић заједно са сарадницима присуствовао је састанку који је одржан данас у просторијама удружења грађана у Козарцу на тему спровођења Акционог плана превенције инцидената и кривичних дјела почињених из мржње и предрасуда на подручју града Приједора.

Субјекти реализације Акционог плана разговарали су о активностима које су реализоване током ове године и закључили да је остварена добра сарадња свих субјеката радне групе. Истакнут је значај укључивања младих у остваривање примарних циљева Акционог плана као и улога медија и друштвених мрежа када је у питању информисање јавности о догађајима из ове области.

Посебан акценат стављен је на превентивне активности субјеката током туристичке сезоне када већи број грађана из дијаспоре проводи вријеме годишњих одмора на подручју Приједора, и када долази до организовања прослава, свадбених весеља и других видова окупљања, а све са циљем стварања повољног безбједносног амбијента и међусобне толеранције грађана. 

Помоћник начелника Полицијске управе Приједор истакао је да ће Полицијска управа Приједор и у наредном периоду, правовремено и у сарадњи са другим субјектима предузети активности у оквиру својих надлежности како би се очувало стабилно стање безбједности на подручју града Приједора и приједорске регије.