Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Због прекршаја просјачења санкционисана 32 лица

| Приједор | Четвртак, 11. август 2022.

 

На редовној конференцији за новинаре која је одржана данас у Полицијској управи Приједор начелник Полицијске управе Сретоја Вујановић презентовао је резултате рада Полицијске управе за мјесец јул текуће године.

Истичући да је на подручју оперативне надлежности Полицијске управе Приједор одржано повољно стање безбједности, начелник Вујановић је рекао да су полицијски службеници Полицијске управе Приједор током ове године, а посебно у периоду туристичке сезоне успјешно обезбједили све јавне скупове, спортске манифестације, културно-умјетничке догађаје и музичке фестивале, који су се током јула мјесеца одржали на подручју оперативне надлежности Полицијске управе.

У јулу мјесецу евидентирано је 79 кривичних дјела, од чега 19 по непознатом извршиоцу или 24% од укупног броја евидентираних. Расвјетљеност пријављених кривичних дјела износи 90%, док расвјетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износи 58%.

Полицијска управа Приједор евидентирала је једно кривично дјело Лажно пријављивање које се односи на лажну пријаву отуђења фотоапарата и других личних предмета укупне вриједности око 16.000,00 КМ.

Из области привредног криминалитета евидентирано је 7 кривичних дјела, од чега су два дјела коруптивног карактера. Материјална штета и противправно стечена имовинска корист износи 189.906,00 КМ.

Из области злоупотребе опојних дрога евидентирана су четири кривична дјела и 15 прекршаја, а у оквиру акције „Плантажа 2022“ пронађене су и одузете стабљике канабиса. Активности полицијских службеника на спречавању уличне продаје наркотичких средстава резултирале су лишењем слободе три лица у вези са проналаском 474 грама марихуане и 455 комада екстази таблета, а због почињеног кривичног дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ лицу С.Б., од стране Основног суда у Приједору одређен је притвор.

Током јула  мјесеца из области јавног реда и мира евидентирано је 78 прекршаја и у том сегменту одржано је стабилно стање безбједности. Реализацијом плана појачаних мјера током туристичке сезоне у погледу спречавања прекршаја просјачења, у јулу мјесецу на подручју Полицијске управе Приједор евидентирана су 32 прекршаја.  

Из области безбједности саобраћаја евидентирано је 89 саобраћајних незгода, од којих једна са смртном посљедицом. Из саобраћаја је искључено 307 возача и 68 возила. Од вишестуких повратника у чињењу тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја одузето је седам возила.

На крају конференције начелник Вујановић је истакао да је у току превентивна кампања „#101 живот“ која се реализује са циљем промоције поштовања саобраћајних прописа како би се смањио број смртно страдалих у саобраћајним незгодама, те апеловао на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе.