Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Из саобраћаја искључено 66 возача, седам лишено слободе

| Приједор | Понедељак, 15. август 2022.

 

На подручју Полицијске управе Приједор у периоду од 12. до 14. августа у оквиру кампање „#101 живот“ реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола.

Током трајања акције укупно су контролисана 592 учесника у саобраћају, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисана су 103 учесника.

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 66 возача, а лишењем слободе задржано је седам возача због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг.

            Подсјећамо да је у току превентивна кампања „“#101 живот“ која се спроводи са циљем промоције саобраћајних правила и потребе поштовања истих како би се утицало на смањење броја смртно страдалих у саобраћајним незгодама.

Полицијска управа Приједорапелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.