Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда санкционисано 48 лица због некориштења безбједносног појаса

| Добој | Понедељак, 15. август 2022.

 

Полицијска управa Добој је током претходног викенда реализовала  регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу алкохолисаности свих учесника у саобраћају и управљања возилом под дејством опојних дрога или психоактивних супстанци.

 Током спровођења акције контролисан је 331 учесник у саобраћају од којих је  176 алкотестирано. Због вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја је искључено осам возача.

Током провођења наведене акције евидентирани су и други прекршаји: 244 прекршаја евидентираних мобилним радарским системима и уређајима за мјерење брзине кретања моторних возила у покрету, 48 прекршаја некориштења безбједносног појаса, осам  прекршаја некориштења сигурносне сједалице за дјецу, 31 прекршај техничке неисправности, 33 прекршаја које су починили возачи мопеда, мотоцикла и бицикла, четири прекршаја управљања возилом прије стицања права на управљање, два прекршаја управљања са нерегистрованим возилом и један прекршај непрописног прецитања.  

Полицијска управа Добој апелује на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Полицијски службеници наше Управе током мјесеца јула и августа проводе кампању #101 живот коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске са циљем смањења броја погинулих на путевима.