Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Успјешно обезбјеђени јавни скупови и одржано повољно стање безбједности на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Сриједа, 17. август 2022.

 

 У просторијама Полицијске управе Зворник одржана је данас редовна конференција о резултатима рада у јулу мјесецу ове године. Замјеник начелника Управе, Владан Василић је истакао да је број кривичних дјела смањен за 13,3 %, а коефицјент укупне расвијетљености износи 89,7 %, и коефицјент расвијетљености по непознатом извршиоцу 50 %. С обзиром да је број нарушавања јавног реда и мира за 34,7 % мањи, и укупан број саобраћајних незгода за 17,6% мањи, стање безбједности на подручју ПУ Зворник је оцијењено као задовољавајуће и стабилно, уз посебно освртање на успјешно обезбјеђене протекле јавне скупове.

НачелникСектора криминалистичке полиције, Младен Савић је истакао да у јулу 2022. године није било евидентираних тежих кривичних дјела, као и да су коефицјенти откривености високи. У области злоупотребе опојних дрога су откривена два кривична дјела, а што је за једно кривично дјело више него у истом периоду прошле године.

Начелник Сектора полиције,Дражан Еркић је истакао да је у јулу мјесецу јавни ред и мир нарушен у 38 случајева. Том приликом је евидентирано 47 прекршаја јавног реда и мира, а што је за 35 % прекршаја мање него у истом периоду прошле године. Такође је изјавио да је евидентирано 56 саобраћајних незгода, односно 18 % мање него у истом периоду прошле године. У току мјесеца јула, на подручју ПУ Зворнник је пронађено и евидентирано 75 илеганих миграната, који нису били жртве кривичних дјела и прекршаја, као ни починиоци истих.

Портпарол Полицијске управе Зворник, је поводом кампање „101 живот“, апеловала на све возаче да поштују правила из области безбједности саобраћаја како би спасили људске животе, те указала на најчешће узроке саобраћајних незгода на подручју Полицијске управе Зворник.