Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због КД недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја

| Бања Лука | Петак, 19. август 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 19.08.2022. године, лишили су слободе лице Н.П. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Полицијски службеници надлежне полицијске станице, у Бањалуци у насељу Старчевица,  на основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука извршили су претрес стана и других просторија, као и покретних ствари које користи лице Н.П. и том приликом пронашли и одузели више предемта који се могу довести у везу са извршењем предметног кривичног дјела и то: вазушну пушку, три гасна пиштоља, више комада муниције различитог калибра, војни нож, импровизовану картонску мету, те ПВЦ врећицу у којој се налази одређена количина непознате биљне материје жуте боје.

У току је рад на документовању предмета, након чега ће против наведеног лица, Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.