Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пет лица затечено да конзумира опојну дрогу

| Градишка | Понедељак, 22. август 2022.

Полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 21.08.2022. године лишили су слободе лице Р.К. из Прњавора, због постојања сумње да је извршило кривично дјело Омогућавање уживања опојних дрога и лица М.К., С.М. и Ј.М. сви из Прњавора и Д.Ж. из Градишке због почињеног прекршаја по члану 17. Закона о јавном реду и миру РС (конзумирање опојне дроге).

Наиме, 21.08.2022. године полицијски службеници су у мјесту Чатрња, град Градишка, затекли лица иницијала Р.К., М.К., С.М., Ј.М и Д.Ш. да конзумирају опојну дрогу кокаин. Извршеним прегледом код лица Р.К. пронађена је и одузета ПВЦ фолија у којој се налазила опојна дрога кокаин, а извршеним тестирањем свих пет лица помоћу уређаја за утврђивање присуства опојних дрога у организму, код истих је утврђено присуство опојне дроге кокаин.

О свему је обавијештен дежурни тужилац ОЈТ Бања Лука који је наложио да се против лица Р.К. достави извјештај о почињеном кривичном дјелу Омогућавање уживања опојних дрога, а лицима иицијала М.К., С.М., Ј.М. и Д.Ш. су због почињеног прекршаја из члана 17. Закона о јавном реду и миру (конзумирање опојне дроге) уручени прекршајни налози.