Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

За викенд евидентирано пет саобраћајних незгода

| Требиње | Понедељак, 22. август 2022.

Полицијска управа Требиње је 20. и 21. августа 2022. године евидентирала пет саобраћајних незгода на путној мрежи коју покрива ова Управа. Три незгоде су евидентиране у Требињу и по једна у Невесињу и Гацку. У Невесињу и Гацку саобраћајне незгоде су за посљедицу имале материјалну штету, док је у Требињу једно лице смртно страдало, четири лица су задобила тешке тјелесне повреде и четири лица су задобила лаке тјелесне повреде.

Полицијска станица за безбједност саобраћаја Требиње је 20. августа око 02,05 часова у мјесту Моско, град Требиње извршила увиђај на лицу мјеста саобраћајне незгоде у којој је лице иницијала Т.Д. задобило тешке тјелесне повреде, а лице иницијала Ј.Д. лаке тјелесне повреде. Такође, око 14,35 часова у мјесту Алексина Међа полицијски службеници су извршили увиђај саобраћајне незгоде у којој је лице иницијала Ђ.П. смртно стрдало, а лица иницијала И.С., Љ.С. и Г.С. су задобили тешке тјелесне повреде.

Подсјећамо, да је у току превентивна кампања МУП-а Републике Српске „#101život“ чији је циљ смањење броја саобраћајних незгода и њихових посљедица кроз поштовање 10 саобраћајних правила. Учествовање у саобраћајним незгода се сматра као један од најчешћих узрока смрти.