Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током претреса пронађена дрога и отуђени предмети

| Бања Лука | Понедељак, 22. август 2022.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 16.08.2022. године, лишили су слободе лице Р.С. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Недозвољена производња и промет опојних дрога“ и „Тешка крађа“.

Оперативним радом полицијски службеници су дошли до сазнања да се лице Р.С. може довести у вези са извршењем наведених кривичних дјела, те су на основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука извршили претрес стана и других просторија које користи наведено лице. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели више предмета, између осталог око 100гр бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Спид“, одређену количину зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, дигиталну вагу, металну мрвилицу, као и већи број алата и машина, православних икона и других предмета који потичу из три кривична дјела „Тешке крађе“ извршена у временском периоду од 31.05. до 20.07.2022. године на подручју Града Бањалука, а којима је причињена материјална штета око 20.000 КМ.

У току је рад на документовању предмета, након чега ће против наведеног лица, Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен Извјештај о почињеним кривичним дјелима.