Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица санкционисана због држања опасних животиња без надзора и заштитних средстава

| Приједор | Понедељак, 22. август 2022.

Полицијски службеници Полицијске станице Козарац Полицијске управе Приједор реализујући активности контроле држања и извођења опасних животиња на јавним мјестима и санкционисања у случајевима непоступања по законским прописима, током претходног викенда у Трнопољу и Камичанима евидентирали су два прекршаја из члана 30. Закона о јавном реду и миру. Прекршајно су санкционисани власници паса због држања опасних животиња без надзора и заштитних средстава.

Чланом 30. Закона о јавном реду и миру Републике Српске прописано је да ће се новчаном казном од 300 КМ до 900 КМ казнити лице које без надзора и заштитних средстава држи или води опасне животиње које другог могу да престраше или повриједе, или ко на јавном мјесту злоставља животиње.

Током ове године на подручју Полицијске управе Приједор евидентирано је 13 прекршаја из ове области.

Полицијска управа Приједор апелује на све власнике кућних љубимаца и опасних животиња да поштују прописе који регулишу начин држања кућних љубимаца и опасних животиња, и да приликом извођења кућних љубимаца на јавна мјеста воде рачуна да не би дошло до угрожавања грађана од стране животиња.