Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Заштитимо дјецу у саобраћају“

| Источно Сарајево | Сриједа, 24. август 2022.

Полицијска управа Источно Сарајево од данас почиње са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, поводом почетка нове школске године 1.септембра текуће године, са циљем заштите дјеце школског узраста у саобраћају.

Тим поводом полицијски служеници ће у наредном периоду предузимати низ превентивних и појачаних активноти усмјерених на заштиту и безбједност дјеце у саобраћају.

Полицијске активности првенствено ће се огледати у појачаном раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја и санкционисању прекршаја однос возач-пјешак, затим санкционисању возача који буду непрописно  паркирали своја возила у зонама око школа, аутобуским стајалиштима, као и зонама пјешачких прелаза, као и непрописног кретања бициклиста по површинама намијењеним за кретање пјешака.

Такође, полицијски службеници ће са почетком наставе у школама, вршити појачане контроле техничке исправности возила којима се врши организовани превоз ученика.

Превентивни рад вршиће се кроз формирање саобраћајних патрола са акцентом на смањење брзина кретања возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика, као и кроз едукативна предавања у школама на којима ће полиција упознати најмађе ученике са правилима безбједног учешћа у саобраћају.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на све учеснике у саобраћају, посебно на возаче да поштују саобраћајне прописе и одговорно учествују у саобраћају, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћаја.