Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управa Бијељина одржала конференцију о резултатима рада

| Бијељина | Четвртак, 25. август 2022.

 

У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за јул 2022. године. Анализирајући све чињенице и резултате рада, стање безбједности на подручју наше Полицијске управе можемо оцјенити као задовољавајуће.

 Токомјула 2022. године предузете су значајне активности у циљу успостављањашто ефикасннијег система у борби против свих видова криминала, а анализирајући све чињенице и резултате рада, стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина можемо цијенити као задовољавајуће.

       Током јула 2022. године, полицијски службеници ПУ Бијељина су надлежним тужилаштвима  поднијели 66   извјештаја, због основа сумње да је почињено 70 кривичних дјела. Од укупног броја евидентираних кривичних дјела, расвијетљена су 63 дјела, а коефицијент укупне расвијетљености је 90% - што је за 10% већи коефицијент него током јула 2021. године. Коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 70,83% и већи је за 48% у односу на исти период претходне године.

     Од укупног броја евидентираних дјела, 57 је дјела општег криминала, три су дјела из категорије злоупотреба опојних дрога, а по пет је евидентираних кривичних дјела привредног криминала и кривичних дјела против безбједности саобраћаја. Неопходно је истаћи да је током јула евидентирано 50 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је за 24% мање у односу на јули 2021. године. Такође, током јула су евидентирана четири (4) мигранта, што је за 66,7% мање евидентираних миграната него у истом периоду претходне године.

    Анализирајући стање у саобраћају, можемо истаћи да је евидентирано 108 саобраћајних незгода током јула, те да је у наведеним незгодама настрадало 56 лица, од чега је шест (6) теже повријеђено, 46 лакше, а четири лица су смртно страдала.

      У циљу стварања што повољнијег стања у безбједности саобраћаја, на путевима који су у оперативној надлежности Полицијске управе Бијељина, реализује се кампања ,,101 живот“ која за циљ има смањење броја саобраћајних незгода и броја настрадалих лица.

     Зато апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, а посебно апелујемо на возаче да не учествују у саобраћају под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.